Gå til hovedindhold

Energitilskud

Albertslund Forsynings energitilskud udløb ved udgangen af 2020. Derfor er vi lige nu ved at afslutte de allerede oprettede ansøgninger. Grundet et forhøjet arbejdspres kan der forekomme ventetid, men forventningen er at alle ansøgninger er færdigbehandlede i marts 2021.

Indhold

    Siden 2008 har Albertslund Forsyning haft Danmarks højeste tilskud til energirenovering af private- og almene boliger, samt virksomheder i alle størrelser. Tilskuddet er bl.a. givet til de store renoveringsprojekter i Albertslund Syd, nye moderne varmecentraler i Hersted Industripark og en varmepumpe der udnytter overskudsvarme fra en lokal serverfarm til produktion af fjernvarme. 

    Siden 2008 er der blevet udbetalt omkring 6-7 millioner kr. om året til reduktion af byens varmeforbrug og dermed også CO2 udledning. En ambition har været at tilskuddet ikke kun skulle støtte store projekter, men også bidrage til at den almindelige "albertslunder" kunne skifte vinduer, efterisolere loftet eller udskifte radiatorventilerne. På den måde er der de sidste mange år sket en stor fornyelse i de forskellige boligområder. Nogle er gået gennem grundejer- og andelsforeninger og andre har været drevet af den enkelte parcelhusejer. 

    Fristen for afslutning af de renoveringer der er søgt tilskud til var d.1/1-2021, men grundet stort arbejdspres forventer vi først at have færdigbehandlet alle ansøgninger i marts 2021. 

    Det er fortsat muligt at søge om tilskud til energirenovering gennem Bygningspuljen der forvaltes af Energistyrelsen. Der er begrænsede midler der uddeles efter "først til mølle" princippet og derfor er det vigtigt at være opmærksom på hvornår puljen for det givende år bliver frigivet.

    Læs mere om den nye tilskudsordning på Energistyrelsens hjemmeside