Gå til hovedindhold

Platanparken

G/F Platanparken består af 160 boliger der er kendetegnet ved deres gule tegl. Det er en rækkehusbebyggelse i to etager, opført i slutningen af 1960’erne

Indhold

  De gule Elmehuse er et eksempel på det tidlige montagebyggeri, fra en tid inden man for alvor fik øjnene op for at bygge energieffektivt. Ser man på omkostningerne for en bygning over hele levetiden er det derfor en dyrere bygning end dem der bliver opført efter dagens standarder.
  Når temperaturen på fjernvarmen falder til 60 grader opstår der nogle problemer i området. De boliger som er placeret inde midt i en række, drager fordel af, at naboerne også har varme i stuerne. Derfor forventer vi ikke at der vil opstå problemer her.

  Boliger med en gavl er mere udsatte, simpelthen fordi at de har mere ydervæg. Her er det oplagt at lave en udvendig efterisolering, som fra 2020 må laves i puds af samme farve som de oprindelige tegl. Sådan en efterisolering er blevet illustreret af arkitektfirmaet Lone Bachs. Illustrationerne kan findes her.

  Selvom det ikke er nødvendigt for alle beboere at efterisolere deres boliger for at blive klar til 60 grader fjernvarme, kan der alligevel være gode grunde til at kigge efter forbedringer. Det kan både være for at sænke varmeregningen og for at give et mere behageligt indeklima med varmere overflader.

  Læs mere om de generelle forhold der gør sig gældende ved de energiforbedringstiltag der kan lade sig gøre i Platanparken, ved at klikke dig videre herunder:

  Udskift til energivinduer/døre

  Efterisolering af gavl

  Ventilation