Gå til hovedindhold

Skovhusene

A/B Skovhusene blev opført omkring 1997 og består af 3 blokke med 13 ét plans boliger

Indhold

  Da A/B Skovhusene blev opført i slutningen af 1990'erne, var man begyndt at tænke over, hvor mange penge det koster at have en bygning i drift, og ikke bare hvad det koster at opføre den. Faktisk overgik bebyggelsen datidens krav til f.eks. loftisolering og var på den måde på forkant med udviklingen. 

  Kombinationen af de velisolerede boliger og et varmesystem, som både har gode radiatorer og en stor andel gulvvarme betyder, at boligerne vurderes klar til en fremløbstemperatur på 60 grader. 

  Der kan dog opstå problemer omkring varmevekslere og varmtvandsbeholdere, hvis de ikke er dimensioneret efter 60 grader fjernvarme. 

  Boligernes gode stand betyder ikke, at fornuftige energiforbedringer er udelukket. En stor del af varmen fra bygningerne forsvinder ud gennem de gamle termoruder, som med fordel kan skiftes til moderne energiruder. 

  Ved termografering af loftet ser det ud til, at der er sprækker i loftisoleringen. Det kan derfor være en fordel at blæse yderligere 10 cm granulat ud på loftet. Det skal selvfølgelig først undersøges, om dampspærren er tæt for at undgå efterfølgende fugtskader. Specielt omkring loftslemmen er der manglende isolering og her giver det god mening at sætte ind. Enten ved at efterisolere den nuværende loftslem eller skifte til en ny. Herunder kan du se termografibilleder af hhv. loft og loftslem.

  Tagene er med gitterspær, og derfor vil det være muligt at placere et ventilationsanlæg med varmegenvinding på loftet. Ventilationskanalerne kan placeres i loftrummet og er på den måde ikke til gene i boligerne. Et moderne ventilationsanlæg med varmegenvinding kan genanvende omkring 80% af den varme, som i dag forsvinder ud gennem aftrækket.  

  Læs mere om ventilation

  Læs mere om energivinduer