Gå til hovedindhold

Fjernvarme fordele

Fjernvarme giver mulighed for, at du kan opvarme din bolig og dit vand miljøvenligt.

Indhold

  Hvorfor fjernvarme?

  I dag kommer 61 % af fjernvarmens energi fra vedvarende energikilder. Inden 2030 vil fjernvarmen være 100 % grøn. Hvis du konverterer fra gas til fjernvarme, reducerer du over 60 % af dit CO2-udslip, mens du reducerer 70 % ved at konvertere fra olie til fjernvarme.

  I modsætning til naturgas og olie, er fjernvarmen en lugtfri og lydløs løsning. I fjernvarmeanlægget suser dit varme vand igennem for at varme dit hus op - uden at du hverken kan høre eller lugte det. Fjernvarmeanlægget er desuden fuldt isoleret, så du taber mindre varme, og får mere varme ud til dine radiatorer.

  Fjernvarmen kræver minimal service og vedligehold. Det er et system, der kører af sig selv. Hos Albertslund Forsyning kan du med fordel blive en del af TAO-ordningen, så slipper du helt selv for service og vedligehold. 

  Vi sørger for, at der kommer varme og varmt vand til din bolig, så du ikke behøver at tænke på det. Vi overvåger fjernvarmesystemerne konstant, og vores teknikere står klar døgnet rundt, året rundt. 

  Fjernvarme er på årsbasis, billig sammenlignet med naturgas, elvarme og oliefyr. Den har en længere levetid og en lavere investeringsbetaling end f.eks. jordvarmeanlæg. Fjernvarmen er et fælles varmesystem, det betyder bl.a., at forbrugerne deler udgifter til vedligehold, udvikling og drift. De kollektive værker kan desuden udnytte energikilderne langt mere effektivt end mindre, private anlæg.  

  Albertslund Forsyning må ikke genere et decideret overskud, hvilket betyder, at vi ikke må tjene penge på at levere fjernvarme til dig og de andre forbrugere. Som forbruger ved Albertslund Forsyning betaler du derfor den reelle pris for den varme, du bruger.

  Fjernvarmen er et fleksibelt og omstillingsparat system, hvor varmen produceres fra flere energikilder. Det betyder, at fjernvarmen er klar til eventuelle ændringer eller forandringer i energiforsyningen. Desuden er fjernvarmen med sin grønne ambitioner allerede godt på vej ind i fremtiden.