Gå til hovedindhold

60°C VARME

I dag er det vand du får fra Varmeværket minimum 70 grader varmt. Den temperatur vil vi i fremtiden sænke til 60 grader. Det sker i 2026.

Indhold

  Vi sænker temperaturen, fordi vi på den måde kan spare betydelige mængder energi, når vi sender vandet gennem rørerne ud til dit hus. På den måde kan vi bidrage til at sikre en mere bæredygtig og endnu grønnere varmeforsyning uden at du kommer til at mangle varme i din bolig.

  "Lavtemperatur" er alene et fjernvarmeteknisk tiltag - og ikke et kommunalt ønske om at borgerne skal fryse eller have en lavere rumtemperatur end de ønsker. Man kan sagtens have god varme i rummene på lavtemperatur.

  Cirka 2000 boliger i Albertslund har i dag lavtemperatur. Der er lavet en plan for opdeling af Albertslund i mindre lavtemperaturzoner. Zonerne ligger op til vores hovedledninger og lavtemperaturen vil blive sikret via en shunt. Mange boliger i byen vil i dag kunne klare sig med lavtemperatur på temperatursættet 60/35, der svarer til et oliefyr, som har været kendt i Danmark lige så længe Albertslund Fjernvarme har eksisteret.

  Dog kan bygninger, der ikke på nogen måde er blevet efterisoleret siden opførelsen i 1960'erne - og som måske oveni købet har nedlagt radiatorer pga. køkkenombygning eller lignende - have potentielle udfordringer, hvis der samtidig i husstanden er krav om 24-25 graders rumtemperatur, også i hård frost.

  Hvis dit hus er af ældre dato, er der en risiko for, at du vil have sværere ved at varme din bolig op, når vi sænker fremløbstemperaturen. Du kan finde gode tiltag, som kan hjælpe dig på vej og sikre dig komforten i din bolig, når vi sænker fremløbstemperaturen i 2026.  

  Gode råd til energiforbedringer