Gå til hovedindhold

60°C VARME

I dag er det vand du får fra Varmeværket minimum 70 grader varmt. Den temperatur vil vi i fremtiden sænke til 60 grader. Det sker i 2026.

Indhold

  Vi sænker temperaturen, fordi vi på den måde kan spare betydelige mængder energi, når vi sender vandet gennem rørerne ud til dit hus. På den måde kan vi bidrage til at sikre en mere bæredygtig og endnu grønnere varmeforsyning uden at du kommer til at mangle varme i din bolig.

  'Lavtemperatur' er alene et fjernvarmeteknisk tiltag - og ikke et kommunalt ønske om at borgerne skal fryse eller have en lavere rumtemperatur end de ønsker. Man kan sagtens have god varme i rummene på lavtemperatur.

  Mange boliger i byen vil i dag kunne klare sig med lavtemperatur på temperatursættet 60/35, der svarer til et oliefyr, som har været kendt i Danmark lige så længe Albertslund Fjernvarme har eksisteret.

  Dog kan bygninger, der ikke på nogen måde er blevet efterisoleret siden opførelsen i 1960'erne - og som måske ovenikøbet har nedlagt radiatorer pga. køkkenombygning eller lignende - have potentielle udfordringer, hvis der samtidig i husstanden er krav om 24-25 graders rumtemperatur, også i hård frost.

  Vi har lavet en særskilt hjemmeside, hvor du kan læse meget mere om, hvad du kan gøre for at sikre, at din bolig er klar til den lavere temperatur i fjernvarmenettet.

  Her kan du:

  • få gode, konkrete råd til, hvordan du kan energiforbedre din bolig
  • se et kort over Albertslunds boligområder og se, hvor langt de er, i forhold til at blive klar til den lavere fremløbstemperatur
  • via kortet klikke dig ind på dit eget boligområde og læse om, hvilke tiltag der er relevante for netop din bolig!

  Gå til 60grader.albertslund.dk nu!