Ny hjemmeside: Er din bolig klar til 60°C varme?

Albertslund Forsyning er klar med ny hjemmeside, hvor borgerne ved hjælp af et kort kan se, om deres boligområde er klar til den lavere temperatur i fjernvarmenettet


Ny hjemmeside: Er din bolig klar til 60°C varme? - Albertslund Kommune

I øjeblikket er det vand, du får fra varmeværket til opvarmning af din bolig mindst 70 grader varmt. I kolde perioder om vinteren er det endda 95 grader eller mere.

I 2016 besluttede Kommunalbestyrelsen, at Albertslund skal overgå til lavtemperaturfjernvarme. Efter planen sænker varmeværket derfor temperaturen på det vand, du modtager til opvarmning, til 60 grader den 1. januar 2026. Ved at sænke den garanterede minimumstemperatur, spares store mængder energi, når vandet sendes gennem rørene ud til dit hus. Samtidig kan billig vindmøllestrøm og eksempelvis geotermisk varme eller overskudsvarme udnyttes til fjernvarme langt mere effektivt end i dag. På den måde bidrager Albertslund til en mere bæredygtig og endnu grønnere varmeforsyning.

Den lavere fremløbstemperatur kræver noget af hver enkelt bolig - også af din

Når det varme vand ikke længere er så varmt som før, skal husets energiforhold tilpasses, så du i fremtiden har brug for mindre energi til at holde den rigtige temperatur og samtidig opleve et behageligt indeklima. Hvis du allerede løbende har isoleret eller på andre måder har energiforbedret dit hus, bliver det ikke noget problem at holde varmen med den lavere vandtemperatur.
Hvis du bor i et ældre hus og endnu ikke har foretaget forbedringer, som betyder bedre udnyttelse af fjernvarmen, bør du indstille dig på at gå i gang med at planlægge, hvordan du fortsat kan sidde lunt i det, når vi sænker fjernvarmevandets temperatur i 2026.

Ny hjemmeside skal hjælpe borgerne

https://60grader.albertslund.dk/ er en side dedikeret til at hjælpe borgerne i Albertslund med at blive klar til en fremløbstemperatur på 60°C. Her kan du få gode, konkrete råd til, hvordan du kan energiforbedre din bolig, se et kort over Albertslunds boligområder og hvor langt de er, i forhold til at blive klar til den lavere fremløbstemperatur og ikke mindst via kortet klikke dig ind på dit eget boligområde og læse om, hvilke tiltag der er relevante for netop dit boligområde. 

Gå til 60grader.albertslund.dk